Poza słabą grą w Brasov zrobiłem jeszcze jeden błąd. Założyłem temat, w którym tak naprawdę są dwa tematy: przyczyny porażki i rozdania. Powinny być osobno, przepraszam.
W niektórych krajach semestr kończy się trochę wcześniej. Na przykładzie moich kolegów z klasy i z roku wiem, że dotyczy to Danii i Szwecji. Nie mówię, że ten argument był bardzo dobry, ale naprawdę miał jakiś sens.
1T ktr 1C ktr - czwórka... ale nie pików, tylko kierów
Masz do mnie jakiś interes?
Pierwsza liga już raz mi pokazała, że nie tam moje miejsce. Myślę, że nic się od tego czasu nie zmieniło.
Może reorganizacja ligi pójdzie w kierunku odwrotnym do pożądanego. Jeśli pierwsza liga będzie miała 32 drużyny, to przyznam, że jestem zawodnikiem na poziomie pierwszoligowym.
Podoba mi się ten pomysł. Nie mówcie, że jestem stronniczy, bo ja i tak raczej nie zdążę się na to załapać.
Może powinienem podawać więcej danych z drugiego stołu. Następnym razem postaram się tak zrobić. W większości przypadków sam nie wiem, co się tam działo.
W tym rozdaniu grali 1BA; spodziewam się, że obiegło otwarcie 1BA z ręki E. Trochę mnie dziwi brak wznowienia z pozycji N. Może czeska para gra popularnym (moim zdaniem słabym) ustaleniem, że w sekwencji 1BA-pas-pas nie ma dwukolorówek.
Jeśli ktoś jest zainteresowany bardziej szczegółowymi danymi (np. wynikami z naszego drugiego stołu czy całymi protokołami rozdań), to odsyłam na stronę zawodów - http://www.eurobridge.org/competitio...ov/Results.htm
Tym razem wyjątkowo nic nie popsuliśmy; trafił.
Opisy są niedokładne, bo poświęciłem na nie za mało czasu. Po pierwsze byłem zmęczony przepisywaniem licytacji i wyników. Po drugie głównym zajęciem brydżowym jest u mnie aktualnie przygotowywanie się do kursu instruktorskiego, pisanie tej relacji miało niższy priorytet.
Może i powinna być inwitująca, ale u nas forsuje. Tu byliśmy zgodni.
Pozdrawiam.